Schaaksimultaan groot succes

door Lars Dam Laatste wijziging: 2019-06-10T19:45:08+00:00
De schaaksimultaan met Rosa Ratsma in de bibliotheek 'De Klipper' Oosterbeek is een groot succes geworden.

Op 14 november vanaf 12.30 tot (uiteindelijk) 17.00 was de aangekondigde schaaksimultaan met Rosa Ratsma. Leden van de Stelling konden gratis hun technieken en tactieken op haar botvieren. Uiteraard waren er ook schaakliefhebbers die op het evenement waren afgekomen. Natuurlijk deden enkele ouders mee. Ook waren er van uit het hele land een aantal schaakfanaten. Erg leuk was dat Wybe Lise van OPC van de partij was. 

Op het evenement was ook De Gelderlander, met onder andere Kees Jansen, afgekomen. Een verslag kan a.s. maandag in de Gelderlander worden verwacht.

Rosa speelde heel rustig en gecontroleerd. Bij een volgend bord aangekomen dacht ze rustig even na om enkele seconden later een zet te doen om de tegenstander weer in afwachting achter te laten. Er waren zelf een aantal mensen die na hun verlies revance wilde nemen. 

Na het verstrijken van de officiele tijd werden er geen partijen meer gestart. Uiteindelijk waren om 16.30 nog acht partijen gaande. Door middel van een klok met voor iedere partij 3 minuten per persoon in te stellen werd de partij tot een beslissing geforceerd. Tot die tijd had Rosa 18 van de 18 partijen gewonnen.

Na afronding van de laatste partij kon de eindstand worden opgemaakt: 25½-½

Rosa werd voor dit prachtige resultaat gefeliciteerd met een mooie bos rozen.

Na afloop bleek uit een korte evaluatie dat zowel vanuit de bibliotheek als De Stelling dit evenement tot jaarlijks evenement kan uitgroeien. We zullen alvast op zoek gaan naar een volgende gastschaker.