Schoolschaaktoernooi 2019

door Jasper Woudenberg Laatste wijziging: 2019-06-10T20:15:35+00:00
Schoolschaaktoernooi 2019Schoolschaaktoernooi

A): Voorronde (Individueel) 26 januari 2019 (12.00 – 18.00 prijsuitreiking)

Op zaterdag 26 januari wordt er een individueel toernooi gespeeld met individuele prijswinnaars. Dan krijgen zoveel mogelijk basisscholieren uit Renkum de kans te geven om mee te doen. De kinderen uit groep 6, 7 en 8 spelen in één toernooigroep. De kinderen uit de groepen 3, 4 en 5 spelen in een andere toernooigroep. Na het toernooi is een prijsuitreiking voor de nummer 1,2 en 3 en het beste meisje uit iedere toernooigroep. Ook wordt bekend gemaakt wat op basis van de individuele uitslagen het schoolklassement is. Dit schoolklassement bepaalt welke scholen een team mogen afvaardigen naar de finale op zaterdag 16 februari 2019.

Let op: Het inschrijfgeld voor het schoolschaaktoernooi bedraagt € 4,- p.p.

Actie(‘s) school: Leerlingen enthousiast maken voor schaken, Opgeven van belangstellenden met naam,en klas leerling op mailadres: schoolschaaktoernooi@svdestelling.nl Begeleiden van leerlingen van de school op de dag van de voorronde; Betaling inschrijfgeld (het is aan de school of de school betaalt of de leerlingen zelf moeten betalen); Ondersteunen leerlingen; Profilering van de school (T-shirt van school, etc). Graag de poster ophangen, zodat het toernooi bij meer leerlingen en ouders bekend is.

Locatie: Dorenweerd College – ingang: zijingang Oost.

B): Finale (teams) 16 februari 2019 (tijdstip nader te bepalen).

Op zaterdag 16 februari wordt een team finale gehouden. Alleen de scholen die in de voorronde de top 6 behalen mogen een team afvaardigen naar de finale.

De scholen bepalen zelf uit welke leerlingen het team bestaat. Elk team heeft 4 spelers, maar er mogen uiteraard ook reserves meegaan. Per ronde speelt iedere leerling tegen één leerling van het andere team. Op basis van het aantal gewonnen wedstrijden ontstaat een team klassement, waarbij na 5 ronden een winnaar kan worden uitgeroepen.

Na het toernooi is een prijsuitreiking. De leerlingen van het winnende team krijgt een beker. De overige leerlingen een medaille. Ook zal een fonkelnieuwe wisselbeker aan het winnende team worden overhandigd, waar de winnende school een heel jaar mee mag pronken.

Actie(‘s) school: Opgeven leerlingen dat met team deelneemt; Begeleiden van leerlingen van de school op de dag van de finale; Ondersteunen leerlingen; Profilering van de school (T-shirt van school, etc); In ontvangst nemen Wisselbeker?

Locatie: Dorenweerd College – ingang zijingang Oost.

Leerlingen die graag meedoen of gewoon iets meer over schaken willen weten, zijn van harte welkom om een proefles te volgen. Dit kan op donderdagavond 24/ januari van 18.30 tot 20.00 uur in het technieklokaal van de Marlijn, Van Spaenweg 11 6862 XH Oosterbeek. Ook voor de finale is er een extra oefenmogelijkheid.

Tot slot krijgt de beste 2 scholen (en bij veel deelnemende scholen ook de nummer drie) een uitnodiging voor deelname met een viertal aan de Gelderse Schoolschaakkampioenschappen in maart.

Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar mij:
secretaris@svdestelling.nl

Met vriendelijke groet,
Martin de Vries