Verslag IJSCO Velp

door Lars Dam Laatste wijziging: 2019-06-10T19:56:34+00:00
Verslag van de IJSCO in Velp door Lodewijk Entrop

Op zaterdag 21 mei was er weer een IJSCO toernooi in de IJSCO cyclus. Dit keer waren er vanuit SV De Stelling 4 deelnemers, namelijk Saša, Niels, Matthijs en Staf. Voor Niels was het de eerste keer, de rest heeft al meerdere keren aan toernooien meegedaan.

Voor Niels was het de eerste keer dat hij aan een toernooi meedeed en hij werd geplaatst in groep G. Het begin ging wat moeizaam en hij verloor de eerste 2 partijen. Dit was wel tegen de nummer 1 en 2 geplaatsten en hij heeft wel gewoon prima gespeeld. Hij vond dit wel moeilijk, maar ik heb even met hem gepraat en een partijtje gespeeld waarbij ik dingen uitgelegd heb. Dit hielp enorm en hij won daarna 4 partijen achterelkaar. Uiteindelijk verloor hij wel weer de laatste. Uiteindelijk is  4 uit 7 dus een prima resultaat voor een eerste toernooi. En het leverde ook nog eens een heel mooie 3e prijs op. Op het eerste toernooi met goed spel een prijs winnen is een fantastisch resultaat. Hij heeft de smaak te pakken en is tevreden over het resultaat, hij zegt ook in het vervolg meer toernooien te willen doen.

Staf werd geplaatst in een sterke groep F. Hijzelf was qua rating 3e geplaatst, maar ik wist van de deelnemers en enkele spelers zijn echt al heel sterk in die groep. Staf verloor de eerste partij. Daarna won hij zijn tweede en derde partij. Hij verloor de vierde weer. Won de vijfde en de zesde en verloor de laatste. Kortom uiteindelijk net als Niels een score van 4 uit 7. Helaas voor Staf leverde dit geen beker op, maar de vijfde plaats. Alles lag dicht bij elkaar in die groep. Staf was wel heel tevreden met zijn score en hij heeft zeker een sterk toernooi gespeeld. Een belangrijke winst die Staf heeft geboekt is dat hij veel rustiger was dan zijn voorgaande toernooien en hij kon ook beter omgaan met het rumoer om hem heen. Dat vond hij in voorgaande toernooien lastig.

Waar Staf in een sterke groep zat, zat Matthijs wellicht in een nog zwaardere groep. Hij was geplaatst in groep E en in die groep zitten spelers die ik lesgeef op De Toren en die eindexamen stap 2 gaan doen. En ik weet bijna 100% zeker dat die dat gaan halen en dan heeft Matthijs binnenkort stap 1 examen. Kortom een zeer sterke groep. Toch heeft Matthijs het zeker niet slecht gedaan. De eerste verloor hij nog, maar de tweede en derde won hij. De vierde verloor hij en de vijfde won hij. Daarmee stond hij op 3 uit 5, waarbij gezegd moet worden dat toen hij klaar was iedereen van De Stelling 3 punten bij elkaar had gesprokkeld. Helaas kon Matthijs daarna geen punten er meer bijhalen. Hoewel hij met 3 uit 7 niet tevreden was, vond ik dat hij het echt fantastisch had gedaan.

Saša, ja wat valt er over hem te zeggen. Hij heeft tot nog toe elk toernooi een prijs gewonnen en elke keer denk ik weer dat het weer heel zwaar voor hem gaat worden. Echter, na de eerste 3 partijen had hij er 3 gewonnen en leek het eigenlijk bijna niet meer fout te gaan. Ondanks dat hij enkel in de vierde partij nog een halfje binnenhaalde en de vijfde partij verloor kwam hij met 3,5 uit 5 als winnaar van groep B over de streep. Wederom een eerste prijs. Het wordt onderhand wel een beetje saai, ik wil hem ook nog wel een keer kunnen helpen tijdens toernooien.