Schoolschaaktoernooi gemeente Renkum

door Lodewijk Entrop Laatste wijziging: 2019-06-10T20:02:16+00:00
Op zaterdag 28 oktober vindt het schoolschaaktoernooi van de gemeente Renkum plaats. Deze vind plaats op het Dorenweerd College in Doorwerth. Scholen die 4 of meer deelnemers afvaardigen maken kans om door te gaan naar de finale op 11 november.

Schoolschaaktoernooi


A): Voorronde (Individueel) 28 oktober 2017 (10.30 – 17.30). Op zaterdag 28 oktober 2017 wordt er een individueel toernooi afgewerkt met individuele prijswinnaars. Er wordt een individueel toernooi gespeeld om zoveel mogelijk basisscholieren uit Renkum de kans te geven om mee te doen.  De kinderen uit groep 6-7-8 spelen in één toernooigroep. De kinderen uit de groepen 3-4-5 spelen in een aparte toernooigroep. Na het toernooi is een prijsuitreiking voor de nummer 1,2 en 3 en het beste meisje uit iedere toernooigroep. Ook wordt bekend gemaakt wat op basis van de individuele uitslagen het schoolklassement is. Dit schoolklassement bepaalt welke scholen een team mogen afvaardigen naar de finale op zaterdag 11 november 2017.

Let op: Het inschrijfgeld voor het schoolschaaktoernooi bedraagt € 4,- p.p.

Actie(‘s) school: Begeleiden van leerlingen van de school op de dag van de voorronde; Betaling inschrijfgeld (het is aan de school of de school betaald of de leerlingen zelf moeten betalen); Ondersteunen leerlingen; Profilering van de school (T-shirt van school, etc). Locatie: Dorenweerd College – ingang: zijingang Oost.

B): Finale (teams) 11 november 2017 (12.30-17.00). Op zaterdag 11 november 2017 wordt een team finale gehouden. Alleen de scholen die in de voorronde de top 6 behalen mogen een team afvaardigen naar de finale. De scholen bepalen zelf uit welke leerlingen het team bestaat. Per ronde speelt iedere leerling tegen één leerling van het andere team. Op basis van het aantal gewonnen wedstrijden ontstaat een team klassement, waarbij na 5 ronden een winnaar kan worden uitgeroepen. Na het toernooi is een prijsuitreiking. De leerlingen van het winnende team krijgt een beker. De overige leerlingen een medaille. Ook zal een fonkelnieuwe wisselbeker aan het winnende team worden overhandigd, waar de winnende school een heel jaar mee mag pronken.

Actie(‘s) school: Opgeven leerlingen dat met team deelneemt; Begeleiden van leerlingen van de school op de dag van de finale; Ondersteunen leerlingen; Profilering van de school (T-shirt van school, etc); In ontvangst nemen Wisselbeker? Locatie: Dorenweerd College – ingang zijingang Oost.Tot slot krijgt de beste school (en bij veel deelnemende scholen ook de nummer twee) een uitnodiging voor deelname met een viertal aan de Gelderse Schoolschaakkampioenschappen in maart.
Voor meer informatie kunt u bellen met Lodewijk Entrop op telefoonnummer 06-17124419. Of mailadres lodewijkentrop1994@gmail.com. Ook individueel opgeven is mogelijk.
Met vriendelijke groet,
Lodewijk Entrop